Uusi sovellus Parkinsonin tautia sairastaville

19.8.2022

Soturi™-sovellus on tarkoitettu Parkinsonin tautia sairastaville henkilöille, joiden diagnoosista on vähintään 3 vuotta. Soturi™ on sovellus, jolla tuetaan potilaita heidän arjessaan erilaisten tukipalveluiden avulla. Sovellus on kehitetty Orion Oyj:n sekä terveysteknologiayhtiön Healthware Groupin toimesta, ja se on suunniteltu yhteistyössä Parkinsonin tautia sairastavien henkilöiden ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

 Sovellukseen voi kirjata oireita ja asettaa muistutuksia lääkkeiden ottamista varten. Sisältönä sovelluksessa on mm. fyysisiä harjoituksia sekä mielen hyvinvoinnin ja puheen harjoituksia. 

Parkinsonin tautia sairastavan voi ohjata kokeilemaan Soturi™-sovellusta. Sovelluksen ensimmäisellä käyttökerralla potilas vastaa lisäkysymyksiin määrittääkseen sopiiko sen käyttö hänelle. Käyttäjäksi soveltuville henkilöille annetaan käyttöön tiedonkeräykseen tarvittava aktiivisuusranneke.

Ensisijaisesti sovelluksen käyttäjiksi toivotaan henkilöitä, joilla on Parkinsonin taudin lääkkeiden tehon heikentymiseen liittyviä tilanvaihteluita. Käyttäjäksi soveltuville henkilöille annetaan käyttöön tiedonkeräykseen tarvittava aktiivisuusranneke.

 

Lähde ja lisätietoa sovelluksesta:

Soturi